Локомотив Мездра наказа своя съперник Пирин с 4:0 в среща от 10-я кръг на А група. „Железничарите” се възползваха максимално от предимството си на домакини в двубоя и спечелиха убедително мача.

Въпреки че преди почивката домакините реализираха само едно попадение, железничарите диктуваха темпото и логиката на нещата в мача. Голът, с който играчите на Войн Войнов поведоха, падна в 30-та минута. След добра контраатака Тевиа центрира в наказателното поле на Пирин, където Хазуров с глава прехвърли вратаря Ганев и забоде топката под напречната греда за 1:0.

До края на полувремето съставът от Мездра можеше да води с поне още един гол, но в края на първата част капитанът на тима Страти Илиев пропиля чудесна възможност за това.

В 57-та минута обаче точно Илиев се реваншира за пропуска си. Капитанът на тима стреля от пряк свободен удар от около 30 метра и след неубедителната намеса на вратаря топката се озова в мрежата му за 2:0.

Следващите няколко минути бяха за Исмаил Иса. В 65-та Хазуров подаде добре към юношата на Левски, който надбяга Митревски и от малък ъгъл прати топката под плонжа на Ганев за 3:0. Само три минути след това дуетът Хазуров – Иса отново се отличи, като младият нападател вкара за 4:0 след асистенция на своя съотборник.

След трите спечелени точни Локомотив Мездра се изкачи на 9-а позиция с 12 точки, a Пирин заема 8-о място, преди да са завършили всички срещи от кръга.