Локомотив Мездра взе много важна победа, с 2:1 срещу Спортист Своге, и вече вижда спасителния бряг за оставане в А група. „Железничарите” от Мездра показаха, че имат качества да играят в елита, като изиграха много силно първо полувреме, и въпреки че през второто играта бе изравнена, успяха да задържат успеха.

И двата състава, раздирани от финансови проблеми, се хвърлиха мъжки в мача, а Своге имаше шанс да стигне и до точката, макар и чак в края на двубоя.

Войн Войнов заложи на офанзивна схема на игра, и тя му донесе само позитиви през първото полувреме. Положенията пред вратата на Своге се редуваха едно след друго, а единствената по-сериозна опасност за Йордан Господинов бе пропусната от Евгени Игнатов. Много активни в нападение за Локомотив бяха Десислав Русев, Анатоли Тодоров и Исмаил Иса, които не спираха да тормозят отбраната на гостите.

Резултатът бе открит в 26-та минута, когато Иса намери Анатоли Тодоров отляво, той центрира много технично успоредно на гол линията, и от метър-два Димитър Петков нямаше проблем оставен непокрит да отбележи с глава.

Капитанът на мездренчани Страти Илиев реализира втори гол в 38-та минута, след грешка в защитата на Своге. Русев шутира, Димов не успя да избие добре, и топката попадна в Илиев, който стреля от 10-тина метра точно.

След почивката Локомотив започна в доста лежерно темпо, и позволи на Спортист да превземе терен и да се почувства удобно на стадиона в Мездра. Тимът от Своге започна да организира добри атаки, и се възползва от спада в представянето на домакините. Стойчо Младенов и Евгени Игнатов имаха възможности да разочароват и по-рано Локомотив, но чак в 85-та минута първият успя да реализира едно от положенията.

Младенов вкара страхотен гол, със задна ножица, и със сигурност ще претендира за попадение на кръга. Преди това „железничарите” имаха ситуации, достатъчни да си решат мача, но Тодор Кючуков бе последна преграда за ударите на Тодоров и Табаков.

След като успя да върне едно попадение в 85-та минута, Спортист се хвърли още напред, за да търси изравняване, но силите на тима от Своге не стигнаха за точка.