След домакинството с Монтана в следващия кръг, Локомотив Мездра ще направи петдневно турне в Швейцария, информираха от ръководството на клуба.

По време на пътуването железничарите ще изиграят две контролни срещи с престижни съперници - с лидера в местния шампионат Йънг Бойс и с десетия във временното класиране Аарау.

Както вече е ясно, голмайсторът на Локо Мездра през този сезон Исмаил Иса ще пропусне гостуване на Левски в събота заради клауза в неговия договор за преотстъпване на червено-черните, която забранява на 20-годишния нападател да играе срещу сините, чиято собственост.

Други двама основни футболисти са наказани. Това са капитанът Предраг Пажин и левият бек Здравко Станков, който е лишен от състезателни права за една среща заради натрупани пет жълти картона. Извън групата за мача отново ще останат трайно контузените Георги Владимиров и Мартин Дечев.

В отсъствието на Станков, в лявата зона на отбраната ще оперира Николай Христозов, а в центъра на защитата ще си партнират Даниел Моралес и Станимир Господинов. Мястото на Иса в нападението пък най-вероятно ще заеме офанзивният халф Страхил Попов. След изтърпяно наказание в средата на терена се завръща Димитър Петков.

Въпреки, че през миналия сезон загубиха на два пъти от сините - с 0:1 у дома и с 3:1 на Герена, в лагера на мездренци са на мнение, че могат само да спечелят от този мач.