Важна точка спечели отборът на Локомотив Мездра при гостуването си на Монтана в мач от 27-ия кръг на А група. Възпитаниците на Войн Войнов, които се борят отчаяно за оставане в елита, стигнаха до 1:1, въпреки че играха с човек по-малко в продължение на повече от 70 минути. В 18-ата минута на срещата от игра бе отстранен Мартин Кавдански за изключително грубо нарушение срещу нападателя Луис Едуардо.

И двата гола в мача паднаха през второто полувреме. Капитанът на Монтана Венцислав Иванов откри в 50-ата минута, а Александър Киров оформи крайното 1:1 петнадесет минути преди края.

Първото полувреме не предложи интересни моменти, освен две положения пред двамата вратари. Първата опасност дойде пред Йордан Господинов в 35-ата минута, когато Едуардо преодоля бранител на Локомотив Мездра, но точно преди да отправи удар, стражът на гостите се намеси и предотврати попадение.

Отговорът на мездричани дойде само пет минути по-късно. Димитър Петков бе изведен добре в наказателното поле, измъкна се от опеката на защитник и стреля силно, но Христо Иванов с вещина спаси.

Всичко интересно се случи през втората час. Пет минути след подновяването на играта домакините съумяха да поведат в резултата след натиск в първите минути на полувремето. Капитанът на Монтана Венцислав Иванов получи топката на границата на наказателното поле и със силен шут в десния ъгъл на вратата вкара за 1:0. Минута по-рано Едуардо натресе левия страничен стълб на вратата.

Натискът на домакините продължи, като футболистите на Войн Войнов предимно действаха на контраатака. В 68-ата минута Мирослав Иванов също улучи гредата зад Господинов. Няколко минути по-късно, в 74-ата, след груба грешка на Трифонов в центъра на отбраната, Александър Киров изравни. Топката бе центрирана пред наказателното поле, където Трифонов позволи да бъде прехвърлен, топката попадна в бившия футболист на Левски, който напредна и сам срещу вратаря изравни.

В последната минута Христозов имаше отлична възможност да подари трите точки на Локо Мездра, но ударът му с глава мина в аут.

Отборът на Локомотив Мездра остава в зоната на изпадащите, въпреки спечелената точка. Монтана е 11-ти, като тимът на Атанас Джамбазки вече запази елитния си статут и за следващия сезон.