Локомотив Мездра победи категорично Спортист Своге с 4:0 в среща от 8-я кръг на А група. „Железничарите” надиграха своя съперник при гостуването си, като не дадоха шанс на „шоколадите” дори и да си помислят, че могат да вземат трите точки. Много силен мач за победителите изигра Исмаил Иса, който бе преотстъпен преди няколко месеца от Левски.

Гостите поведоха още в 3-та минута на срещата. Страти Илиев намери с хубав пас в наказателното поле Исмаил Иса, който бе оставен непокрит, и с премерен удар прати топката в мрежата на Симеонов за 1:0.

В 12-та минута отново Иса се разписа сред голмайсторите. Тевия овладя топката на гърди и стреля силно, но право в левия страничен стълб, кълбото се върна в Иса, който необезпокояван вкара за 0:2.

До почивката домакините не показаха как могат да се върнат в мача, за разлика от началото на второто полувреме. В 53-та минута Николай Цветков стреля от пряк свободен удар и топката срещна напречната греда.Въпреки това обаче Локомотив Мездра увеличи преднината си в 76-та минута, когато, Исмаил Иса притисна Стоян Тодоров в наказателното поле и той си отбеляза автогол. След близо 6 месеца прекъсване, Херман Пиетробон се появи в игра, като влезе в 70-та минута, но и той не успя да помогне на тима от Своге.

Спорът приключи в 80-та минута. Отново Иса намери в добра позиция Димитър Петков, който прати топката в мрежата на Симеонов за крайното 4:0.

След спечелените три точки Локо Мездра заема 11-та позиция с 8 точки в актива си, докато Спортист е на 13-о място със 7 точки в актива си.