В навечерието на изборите за евродепутати станаха ясни и футболните евроквоти за България. Очаквано стигнахме до повторение на миналогодишната конфигурация – Левски, ЦСКА, Локомотив Сф, Литекс.

Първите два тима са исторически най-постоянните наши участници в турнирите, Литекс десетина години също е несменяем, а Локо Сф вече втори сезон заема мястото, което предните години взимаше пловдивският му съименник. Както се казва клиширано – логиката възтържествува. Само един поглед върху класирането показва разликата между въпросното каре и останалите. Четвъртият в таблицата Литекс е с цели 15 точки повече от петия Черно море.

Споменах Черно море. Ако търсим претенденти за слава през следващия сезон, то единият вариант е именно варненският тим. Поне на „Тича” имат потенциала, но засега не и възможностите да се опитат да объркат сметките на големите. Другият зареден с амбиция отбор е Берое с нееднократно афишираните апетити на боса Николай Банев и с обещанието за мащабна селекция.

Като възможности, на теория още Локомотив Пд и Славия биха могли да влязат в кръга от кандидати, но като че ли на този етап двата клуба не са готови или нямат достатъчно желание да попаднат в Европа.