„Напускам Литекс с чувството за добре свършена работа!”, заяви за Гонг бившият наставник на ловчанлии Люпко Петрович. „За две години и половина взехме веднъж Купата на България, а веднъж я загубихме по много чуден начин от Левски. Влязохме в групите на УЕФА, дори излязохме от тях! Не съжалявам за нищо от престоя си в българския тим. Направихме всичко, което бе по силите ни!”, добави сръбският спец.

„В момента Литекс има достатъчно силен отбор, който трябва още малко да се обиграе, за да се конкурира с Левски и ЦСКА за шампионската титла!”, каза още европейският шампион с Цървена звезда от 1991 година.

„С ръководството се разделихме като приятели! Вчера ми се обади финансовият директор Величко Дихонов и ми съобщи, че се е взело решение да не бъде продължен моя договор. Имах две оферти за работа, но ги отхвърлих! Исках да си изясня отношението с Литекс, а и не можех да му изневеря!”, сподели Петрович.

„С удоволствие бих приел да бъда треньор на българския национален отбор, ако от футболният съюз ме поканят. Познавам добре манталитета на българските футболисти! Станимир Стоилов работи много добре в последните мачове на А отбора Ви и мисля, че при малко късмет и добра организация България има големи шансове да се класира на Европейското първенство!”, завърши Люпко.