„За първи път чувам, че съм говорил пред сръбското радио В92! Това не е вярно”, заяви специално за Гонг старши треньорът на Литекс Люпко Петрович, по повод информациите в българската преса, че напуска Ловеч.

„Единствената ми медийна изява бе пред вестник „Вечерни новости”. Там заявих, че не съм сигурен дали ще се върна в Литекс, въпреки че имам договор за още една година. Казах, че в момента моят клуб размишлява какво да прави”, добави сръбският специалист.

Люпко в момента почива в дома си в Белград и сподели, че не се притеснява, ако ръководството на Литекс, реши да не работят вече заедно.

„В България по този въпрос се говори и пише много! Откакто си тръгнах от Ловеч не съм разговарял с никой от клуба. И мисля, че ако има нещо, първо аз трябва да го разбера. Аз съм професионалист и знам как е във футбола – кога трябва да работиш и кога трябва да си тръгнеш! Направих всичко, както се разбрахме с Гриша Ганчев – план за подготовка, кой да дойде и кой да напусне тима.”, каза европейският шампион с Цървена звезда от 1991 година.

„Не искам да говоря за евентуални оферти към мен, защото в момента съм треньор на Литекс!” - завърши Петрович.