Наставникът на Левски Люпко Петрович заяви, че все още не е наясно поради каква причина новото попълнение Хеан Деса се бави с присъединяването си към тима. Преди заминаването на „сините“ за лагера в Правец специалистът похвали младите играчи, с които работи и ги определи като талантливи.

„Доволен съм от младите. Талантливи са, имаме материал да работим. Очакваме и останалите да се приберат и да направим добър трансфер, който сме искали“, започна Петрович.

За травмата на защитника Сърджан Лукин, наставникът обясни: „Стара контузия, не е нова. Той е играл с нея. Дай Боже да се оправи. Той е добър футболист“.

Левски потвърди контрола със сръбския Радник

„Разбира се, че разговарях с новите шефове – Станислав Ангелов и Андрей Желязков - по всички въпроси. Трябва да се направи бързо селекция, времето за подготовка е малко и минава. Следим както играчи от България, така и от чужбина. Стартираме в Европа на 14 юли. Няма много време. Нашите противници са доста силни, не сме поставени, от долната част сме“, каза още Петрович.

„Аз искам по двама играчи на всеки поста. Трима четирима юноши, трима вратари. Това е достатъчно за един отбор, за да има конкуренция и когато някой се контузи, да има кой да го замести“.

Левски чака Деса във вторник

„Разбира се, че чужденците трябва да са с класа над нашите футболисти. Затова е трудно да се намерят класни чужденци“, продължи Петрович.

„Нямаме футболисти с проблеми с теглото след ваканцията. Тук има 5-6 титуляри, които нямат проблем с килограмите. Останалите са млади момчета и няма как да има такъв въпрос при тях“.

„Ситуацията с Деса ме учудва. Той подписа договор и веднага си тръгна. По принцип е редно да останеш за поне три дни – да видиш къде си дошъл. Оказа се, че проблемът не е с визата, както на мен ми казаха първоначално. Не знам какъв е проблемът с Деса, заради който не идва. Когато дойде, ще разбера“, завърши сръбският специалист.