Новият директор на ДЮШ на Локомотив Сф Любо Трайков от броени дни заема този пост и го съвместява с позицията на главен скаут в Локомотив Сф. Неговата амбиция е работата в школата да бъде подобрена значително в сравнение с досега. Трайков даде кратко интервю пред Гонг в тази връзка.

- Съгласен ли сте, че Локомотив Сф, който традиционно е бил производител на млади таланти, в последните години не работи добре в това отношение?

- Така е, резултатите говорят за това, за съжаление. Целта ни определено е да подобрим работата в тази посока.

- Какви стъпки предприехте вече?

- Набираме треньори по документи за работа в школата. За целта те трябва да представят CV, треньорски лиценз „А”, документ за владеене на западен език, да са компютърно грамотни. Нека кандидатите да изпращат документите си на email: lokomotiv1929@abv.bg, или на адрес София, бул. „Рожен” 23, ПФК Локомотив, за ДЮШ. За контакти могат да се обаждат и на телефон: 0899995075.

- Същевременно попълвате и някои от наборите в школата с деца...

- Така е. Вече обявихме прием на деца, който ще бъде на 9 август от 10 часа на стадион „Локомотив”. Попълваме наборите 1995, 96, 97, 98 и 99. За контакти може да се използва същият телефон, както и телефоните 0897469732 и 02/383133.

- Как стои въпросът със спортната база за децата и юношите в Локомотив?

- Разполагаме с помощен терен, с базата в Требич, а в най-скоро време ще бъде изградено и изкуствено игрище до стадион „Локомотив”.

- В България проблемът с финансирането винаги е болезнен. Как стоят нещата в Локомотив?

- Финансирането на школата се поема от футболния клуб. Имаме уверението на ръководството на Локомотив, че нещата ще бъдат точни и в този смисъл.