„Обстановката в отбора е добра, въпреки че се изписаха доста неща за нас. Работим в прекрасен режим, спазваме си програмата за подготовка”, заяви наставникът на Литекс Любослав Пенев на днешната си пресконференция. „На няколко пъти обясних на футболистите, че това което става извън терена, по никакъв начин не трябва да влияе на нас. ОК сме и сме готови за мача с Локомотив Пловдив”, добави младият специалист.

„Наблюдавам много добре първенството и забелязвам много футболисти, които имат доста агресивно поведение по време на мач. И на повечето от тях почти не им се обръща никакво внимание, на останалите пък им се налага символично наказание. Признавам, гледах записа и да, Дока трябва да бъде санкциониран. Но наказанието му според мен трябва да е мач, или мач и едно полувреме. Това е моето виждане по въпроса”, коментира наказанието на Дока Любослав Пенев.

„В Литекс аз си гледам моята треньорска работа. Всеки в клуба си има определен парцел, който заема и се стреми да си върши работата в него. Работата върви, доволен съм, момчетата са добре и не искам да излизам от моята зона. Намирам се в прекрасен клуб, с прекрасна атмосфера”, отговори на въпрос защо до този момент не е коментирал съдийството Любо.

„Това е тема, по която аз повече няма да говоря защото трябва да вляза в един по-дълбок анализ. И да го подкрепя с факти. Колко пъти нашият отбор е бил ощетяван, имайки предвид и последния мач. Но не искам да го правя. Това е работа на други – специалисти, журналисти, анализатори. Аз каквото трябва, съм видял, каквото трябва, съм го казал на отбора. И за мен нещата са ОК”, каза още бившият наставник на ЦСКА.

„Всеки има мнение и виждане по даден въпрос. Той има право да си го изразява. Живеем в свободна държава, уж има демокрация тук. ОК – слушам, чета, гледам – каквото ми е интересно го запаметявам, каквото не – край. Влиза през едното ухо и излиза през другото. Ако противниците ни, тези които не ни желаят доброто намират този начин за ефективен – да говорят срещу нас, ОК нека да продължават. Мен ме интересува как момчетата играят на терена. Ако това са методите за спиране на Литекс, мисля че няма да се получи. Както аз така и момчетата не им обръщаме никакво внимание. Гледаме си работата и продължаваме напред”, категоричен бе Пенев-младши.

„Писанията срещу Литекс по никакъв начин не се отразяват негативно на отбора. Отборът ми е незасегнат. Можем само да извлечем дивиденти от това срещу нас. И да бъдат още по-мобилизирани футболистите ми”, завърши старши треньорът на шампионите.