Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви, че очаква през втория полусезон неговият тим да е по-сериозен, по-здрав и по-солиден.

„Наясно съм със състава, с групата. Нямам колебания по този въпрос. Заварих добър колектив, а в момента е още по-добър колектив. Имаме много добър отбор и футболисти. Има отличен колектив. Това е най-важното за групов спорт. Преднината дава спокойствие и увереност. Самочувствието си го имаме на базата на покритието. Това не означава, че отборът трябва да се отпуска. Да, заслугата е наша, първи сме, имаме преднина, но не трябва да се отпускаме. Няма да толерирам футболисти, които лежат на стари лаври. Винаги трябва да се доказват. Отборът ни е комплектован и всичко е наред. Това го показахме в последните 4 мача в Турция. Не е тайна за никой, че аз играя с трима нападатели”, каза Пенев.

Той допълни, че лошите терени могат да изравнят възможностите преди двубоя с Миньор Перник. „Евентуалният лош терен изравнява възможностите. Спокоен съм. На такъв терен също трябва да показваме, това което показваме през полусезона. Цяла седмица тренираме на такива терени. Най-много ме притеснява е да няма контузии. Това пожелавам на всички отбори. Настроението е само за победа. Идваме от друга температура. Адаптацията е важна, но го постигнахме”, каза още Пенев.

Специалистът разкри, че ще наблюдава Вечното дерби утре вечер. „Ще наблюдаваме всички мачове утре. Има един мач по-рано, после Левски – ЦСКА, после гледаме и в чужбина. Интересува ме всичко по терените. Най-важното е нашият мач”, заяви Любослав Пенев.