Ситуацията с овакантения след напускането на Любослав Пенев треньорски пост в ЦСКА отново придобива драматични нотки.

Според информация на в-к Труд, Миодраг Йешич няма да бъде новият наставник на „червените”. Според изданието железният договор, който сърбина има с либийския Ал Итихад Триполи не му позволява да изпълни заветната си мечта – завръщане на „Армията”. Нещо повече – според новината, Йешич изобщо няма да идва в София за евентуални преговори.

Така ЦСКА изпада в патова ситуация, след като се раздели с вече бившия си треньор Пенев и неговия щаб. В неделя тимът заминава на първи лагер в Албена, като щабът към този момент се състои от поискания за негов помощник Адалберт Зафиров, извел тази сутрин играчите за първа тренировка.

Либийците не искат и да чуят за раздяла с Йешич. На полусезона отборът на Ал Итихад води с достатъчно преднина на върха, за да си гарантира поредната рекордна титла в местното първенство.

Преди години в този отбор се подвизаваше синът на лидера на Джумахарията Муамар Кадафи Ал-Саади Кадафи, който по-късно поигра за кеф на татко за малко и в отбора на Перуджа.

Преди няколко години вождът на Либия плати бая пари на Барселона, за да може Ал Итихад да играе контрола на "Камп Ноу". В Триполи пък всяка година, също срещу солидно заплащане идва да играе Ювентус, заради близките връзки на Кадафи с клуба от Торино.

По-рано днес по време на гостуването си в Спортно шоу "Гонг" президента на "червените" Димитър Борисов на няколко пъти намекна, че Йешич все още няма договор, дори не са водени преговори. Явно обаче на думите му не бе обърнато достатъчно внимание.