Новакът в А група Любимец успя да спечели точка при визитата си на Славия в мач от 9-ия кръг на шампионата. Гостите поведоха в резултата през първото полувреме, но все пак „белите“ успяха да се доберат до равенството с попадение през втората част.

Мачът на стадиона в квартал „Овча купел“ започна с териториален натиск за Славия, който обаче не доведе до опасни положения пред вратаря на гостите. Противно на логиката резултатът бе открит от Любимец в 17-ата минута.

След много груба грешка в отбраната на Славия, Антон Огнянов открадна топката напредна добре и след като преодоля вратаря Георги Петков прати топката в мрежата за 1:0 в полза на гостите.

Домакините се опитаха да реагират мигновено, но до края на първата част, освен с няколко далечни удара, вратарят на Любимец не бе затруднен сериозно. Най-опасен в редиците на Славия бе Галин Иванов, който обаче нямаше късмет.

През втората част тимът на Асен Букарев започна много по-добре. Резултатът в мача бе изравнен в 60-ата минута, а голът бе дело на Атанас Курдов. Василев проби много добре отдясно и върна топката към точката на дузпата, откъдето Курдов с премерен удар я прати в мрежата.

В последната минута на даденото от съдията 4-минутно продължение, гостите от Любимец имаха страхотен шанс да си тръгнат с всичките три точки, но Петков изби в корнер удар на голмайстора Огнянов.

Така Славия събра актив от 10 точки и заема осмото място във временното класиране преди изиграването на останалите мачове от кръга. Любимец остава на шестата позиция.