Шампионът Литекс завърши със стил сезона, като победи в последния кръг отпадналия Спортист Своге с 4:2 като гост. Вилфред Нифлор вкара хеттрик за успеха и спечели голмайсторската титла в А група.

Още в седмата минута Светослав Петров сбърка пас и топката стигна до Нифлор, който продължи към Ивелин Попов, а той нахлу в наказателното поле, след което центрира прострелно и Момчил Цветанов само си подложи крака, за да прати кълбото под напречната греда на Тодор Кючуков.

Оранжевите удвоиха в 20-ата минута, когато след солова атака Ивелин Попов излъга трима футболисти на Спортист, след което от аутлинията сложи топката на главата на Нифлор, който я засече и я прати в горния ляв ъгъл на вратата на Кючуков, който също не се намеси добре.

В 25-ата минута неумела изява на защитата на Литекс позволи на Ивайло Димитров да излезе сам срещу Урош Голубович, след което чукна топката, която срещна десния стълб и влезе във вратата на ловчанлии.

Литекс дръпна с 3:1 в 37-ата минута. Георги Миланов подаде добре към Попов, който успя да се освободи от двама футболисти на Спортист, след което подаде към Нифлор, който прокара топката между краката на Кючуков.

В 77-ата домакините намалиха на 2:3 след изсипана топка в наказателното поле на Литекс, която Илия Миланов не успя да избие с глава, кълбото попадна в намиращия се отляво Евгени Игнатов, той нахлу в пеналта и с бомбен шут с левия крак изпрати топката под напречната греда.

Секунди по-късно Ивелин Попов пусна към Георги Миланов, който бе на границата на наказателното поле, футболистът на Литекс премина през един защитник от Своге, след което последва съприкосновение с Борислав Илиев и правещият дебют рефер в А група Стоян Денев свири дузпа в полза на гостите. Нифлор стреля под гредата и фиксира крайното 4:2 с 19-ия си гол за сезона.

Литекс е убедителен шампион със 70 точки, с 12 повече от втория ЦСКА. Спортист Своге пък завърши на предпоследно място с едва 19 точки и от следващия шампионат ще се върне в Западната Б група след само един сезон в А група.