Литекс завърши лагера си в турския курорт Белек с нова загуба. В контролата срещу сръбския гранд Цървена Звезда ловчанлии загубиха с 0:2 и така се прибират в България с актив от едно равенство и три загуби в Турция.

Сърбите нанесоха своя удар още в началните 20 минути на мача, когато паднаха и двата гола в мача. Първо в 17-та минута Лазетич центрира отдясно към далечната греда, откъдето Игнатиевич отклони топката за Лекич и нападателят на Звезда отблизо вкара за 1:0.

Само две минути по-късно преднината на „звездашите” бе удвоена. Капитанът Лазетич вкара във вратата на Голубович след силен и точен удар и не особено добра реакция на стража на Литекс.

До края на полувремето по-добрият отбор на терена бе този на лидера в А група, но Ивайло Петков и Ивелин Попов пропуснаха добри шансове за гол.

През втората част на мача играта бе равностойна, но особени възможности пред вратата на Стаменкович липсваха и така закономерно мачът завърши 2:0 за Звезда. В 70-та минута Том напусна терена заради втори жълт картон, но поради контролния характер на мача, на негово място влезе Момчил Цветанов.

Старши треньорът на Литекс Ангел Червенков използва само 15 футболисти в мача, като най-вероятно това ще бъдат и основните му избраници за предстоящия пролетен полусезон в А група.

Съставът на Литекс в мача срещу Цървена звезда: Голубович (46’ Галато), Кишишев, Николов, Петков, Занев, Сандриньо, Йеленкович, Том – червен картон (70’ Цветанов), Попов (61’ Янев), Дока, Нифлор (77’ Св.Тодоров).