Литекс започна успешно защитата на титлата си, след като в мач от първия кръг на новия шампионат победи Миньор Перник с 2:1.

Въпреки минималната разлика, двубоят на Градския стадион в Ловеч се разви безпроблемно за шампионите, които диктуваха събитията на терена през целия мач и нито за миг не поставиха под съмнение спечелването на първите си три точки.

Пред около 2500 зрители, резултатът бе открит още в 10-та минута, когато гол в дебюта си в А група реализира Флорин Брату, В опит да изчисти топката, бранител на Миньор не успя да играе добре с глава и подари топката на румънеца, който останал сам срещу Иво Иванов вкара без проблеми за 1:0.

Още в следващата минута пък повторен дебют с оранжевата фланелка направи босненският национал Джемал Берберович, който влезе в игра на мястото на контузилия се Александър Барт.

До края на полувремето нов гол не падна, но това се случи още в началото на втората част.

В 49-та минута Пламен Николов бе задържан за фланелката от противников футболист и се строполи в наказателното поле. Съдията Николай Йорданов не се поколеба и веднага отсъди дузпа, която ветеранът Ивайло Петков реализира и по този начин удвои преднината на своя отбор.

Литекс продължи да бъде по-активният отбор на терена, но не успя да стигне до ново чисто положение пред вратата на Миньор.

От своя страна миньорци можеха да вкарат в 73-та минута, когато след удар на Адриан Олегов с глава, топката облиза горната част на напречната греда и излезе в аут.

Миньор все пак стигна до почетно попадение в даденото от съдията продължение, когато Христо Господинов бе изведен в добра позиция и с добър удар от въздуха вкара във вратата на Галато, за да оформи крайното 2:1.