Цената на голямата звезда на Литекс Данило Асприля е 3 млн. евро. Поне такава сума е била поискана от румънския шампион Стяуа, когато е било отправено официално запитване от букурещкия гранд, твърдят местните медии. 

Това окончателно е отказало наставника Лауренциу Регекампф да се събере с бившия си възпитаник, с когото изкара четири месеца, докато водеше ловчанлии. Така пред колумбиеца остават другите опции за трансфер в чужбина - италианските Болоня и Палермо. 

Самият Асприля наскоро призна, че не би имал нищо против да заиграе в Букурещ, но може би и самият той е променил мнението си наскоро. Футболистът е имал разговор със сънародника си Дайро Морено, който до преди пет години носеше екипа на Стяуа. 

Той е поискал мнението му какво да очаква, ако приеме офертата на румънците. А отговорът едва ли му е харесал, защото Морено му описал всичко в най-черните възможни краски, съобщават още местните медии. 

Така бъдещето на Асприля все още е неясно, но самият той обяви, че със сигурност напуска българския шампионат през януари. Остава да се разбере само в каква посока ще бъде и кой ще извади исканите от Литекс пари.