16-годишният юношески национал на Спартак Плевен Момчил Цветанов (Mалкият Шивач) премина в Литекс и започна подготовка с представителния отбор на ловешкия отбор.

Бързоногият нападател, който е син на известния плевенски футболисти от края на миналия век Емил Цветанов – Шивача се наложи през пролетта сред титулярите на Спартак, като решаващи голове за оставане на отбора в Б група.

Интересът на Литекс към таланта датира от повече от година, като лично холандецът Ян Деркс шеф на ДЮШ на „оранжевите” настояваше за привличането му.

Малкият Шивач ще тренира с мъжете на Литекс, като по всяка вероятност ще трупа опит в дубъла на отбора. С парите от Цветанов Спартак ще може да закърпи незавидното си финансово положение, като ще пусне ток на стадиона и ще започнe шампионата.

Цветанов е вторият футболист, който за една година Спартак продава на Литекс, след централния защитник Пламен Николов, който през миналото лято премина в отбора на Гриша Ганчев и вече се очертава като твърд титуляр при Ферарио Спасов.