Литекс започна с гръмкото 5:0 в първата си контрола от зимната подготовка. На стадион „Колодрума” в Свиленград, тимът на Любослав Пенев вкара пет безответни гола на втородивизионния Брестник.

Въпреки скучното първо полувреме, което премина без интересни положения пред двете врати, през втората част паднаха всички попадения. Резултатът бе открит само три минути след подновяването на играта. Страхил Попов проби добре и центрира в наказателното поле където Георги Миланов стреля и въпреки намесата на вратаря, топката все пак се търкулна в мрежата за 1:0. Още в следващата атака Литекс покачи на 2:0, а точен за „оранжевите” бе младокът Янаки Смирнов, който засече с плонж центриране на Папе Диуф.

Отборът на Любослав Пенев продължи да диктува темпото на терена, докато играчите на Брестник предимно се защитаваха и рядко се опитваха да атакуват вратата на „оранжевите”.

Петнадесет минути преди края на мача Литекс стигна до дузпа, след като Здравчев бе съборен в наказателното поле. Зад топката застана Сандриньо, който хладнокръвно се разписа за 3:0. Десет минути по-късно отново Сандриньо бе точен, разписвайки се на празна врата. В последната минута на срещата името сред голмайсторите записа и Нене.

 

С контролата срещу Брестник днес приключи и първия подготвителен лагер на „оранжевите” в Свиленград. Литекс се подготвяше там в продължение на 12 дни.