Лидерът в А група Литекс започна по обещаващ начин подготовката си за пролетния полусезон. В първия си мач за годината „оранжевите” победиха Сливен с категоричното 4:0 след голове на Светльо Тодоров, Христо Янев, Ивелин Попов и Вилфред Нифлор.

На стадиона в град Кресна пред 50 зрители ловчанлии контролираха играта на терена през целия мач и закономерно стигна до четири попадения.

Резултатът бе открит в 31-та минута, когато центриране на Занев отляво бе засечено с глава от Светльо Тодоров на точката на дузпата и опитният нападател изпрати топката във вратата на Караманов.

При този резултат завърши и първото полувреме, а на почивката бяха извършени множество смени.

В 56-та минута Христо Янев овладя топката в половината на Сливен, напредна с нея и със зверски шут с десния крак я прати под гредата на Караманов за 2:0.

Само 7 минути по-късно резултатът вече бе класически. След самостоятелен пробив, капитанът на оранжевите Ивелин Попов успя да излезе сам срещу Караманов и от границата на наказателното поле с десния крак изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 3:0.

Крайното 4:0 оформи Вилфред Нифлор в 77-та минута. Ивелин Попов намери в наказателното поле непокрития французин, който се завъртя и прати топката в левия горен ъгъл, с което реализира четвъртия гол в мача.