Литекс победи Славия с 2:0 в последната си контрола преди старта на евроучастието си за новия сезон. "Оранжевите" точно след седмица имат първи мач от Лига Европа, и показаха, че вече се настройват на вълна официални срещи.

На стадиона в Правец, футболистите на Красимир Балъков, без да блестят, контролираха проверката срещу Славия, и реализираха по едно попадение в началото и края на срещата. Те имаха още няколко фантастични положения за гол, а нацелиха и три греди.

Двубоят в Правец наблюдава до почивката и спортният директор на Левски Георги Иванов със своя щаб, а да гледа някои от играчите бе и селекционерът на юношеския национален тим Александър Димитров.

Славия започна по-вихрено двубоя, и в доста периоди от него владееше топката, но така и не изглеждаше особено опасен за добре построената защита на Литекс. След първоначалния лек натиск на "белите", ловчанлии обърнаха нещата в своя полза.

В 12-ата минута след центриране от корнер на Петър Златинов, Джаксън Менди с глава засече в мрежата, за 1:0 в полза на Литекс. Само две минути по-късно, след лошо изчистване от страна на защитата на Славия, Момчил Цветанов накара Георги Петков да се разтегне максимално, и с върха на пръстите си да избута топката до гредата, откъдето тя се отби. Два невероятни пропуска за "оранжевите" имаше в минутите около 30-ата, когато първо Косоко, а след това и Цветанов бяха сами срещу Петков, но не успяха да реализират.

След като откри резултата, Литекс действаше предимно на светкавични контраатаки, но Славия не успя да оползотвори в нещо стойностно владението на топката. Манзоро и Бургзорг опитаха далечни удари, но без да притеснят Илко Пиргов.

Едно от най-добрите положения за Славия бе в 58-ата минута, когато Иван Вълчанов стреля от непосредствена близост, Винисиус първо спаси, а след това добавката бе избита от Бодуров.

Куп промени направиха двамата треньори след като измина час игра, което се отрази и на организацията в двата състава.

В 67-ата минута Литекс за трети път удари греда, като този път Васил Божиков шутира мощно от малко разстояние в страничния стълб на Емил Петров.

В 68-ата минута Димитър Везалов препъна Цветанов в пеналта, и арбирътър отсъди дузпа в полза на Литекс, но Джордан не успя да я вкара, а Петров спаси шута му.

Младите надежди на Литекс Красимир Станоев и Георги Минчев оставиха добри впечатления в края на двубоя, като Минчев вкара и гол.

Точно преди да изтече редовното време, страхотен пас на Бодуров изведе Попов отдясно, той пое добре, стигна до аутлинията и центрира прострелно, а Георги Минчев от вратарското поле без проблем я вкара в долния десен ъгъл.

Това бе достатъчно да оформи крайното 2:0, и да даде на Литекс нужните гаранции за поне отчасти сглобен състав, преди старта на евротурнирите. Славия пък продължава своята подготовка, в търсене на оптимални варианти за първенството.