Спортно-техническият щаб на есенния шампион в А група Литекс уточни датите за контролите си през зимния подготвителен период. От 11-ти до 17-ти януари включително отборът ще се подготвя в Ловеч.

На 18-ти януари отборът заминава за първия си подготвителен лагер в Свиленград. „Оранжевите” ще останат в граничния град до 30-ти януари. На 23-ти е първата контрола на ловчанлии за 2010 година – срещу елитния Сливен. На 27-ми януари е предвиден спаринг с члена на Източната Б група Любимец в едноименния град.

Следва двудневна пауза в за тима в Ловеч и на 2-ри февруари тимът отпътува за Анталия. „Оранжевите” ще останат в турския курорт до 14-ти, като отново ще използват за база 7-звездният хотел „Риксос” в курорта Белек.

В Турция отборът ще изиграе 4 контроли. На 4-ти февруари Литекс се изправя срещу втория в сръбското първенство и участник в Лига Европа – Партизан Белград. На 7-ми е планирана контрола с друг участник в групите на Лига Европа – румънския Тимишоара. Три дни по-късно – на 10-ти февруари Литекс играе с лидера в чешката Първа дивизия Теплице. Последната проверка на ловчанлии в турския курорт е на 13-ти с втория в Словакия – Слован Братислава. На следващия ден отборът се прибира в България.

До първия мач от пролетния дял на първенството Литекс ще се подготвя в Ловеч, като за 20-ти февруари е предвидена контрола с участника в Западната Б група Видима Раковски.