Литекс спечели без проблем двубоя си с Локомотив Пд, като се наложи с 3:1. И четирите попадения паднаха през атрактивното и интересно първо полувреме. След почивката и двата отбора явно се задоволиха с резултата и качеството на играта им падна значително. Благодарение на днешния успех, и издънката на Локо София в Севлиево, Литекс вече е само на три точки от третото място, което в момента заемат столичните „желизничари”. Ловчанлии имат 47 точки, докато загубата остави Локо Пд на девета позиция с 36.

Още от първата минута на стадиона в Ловеч двата отбора започнаха с атаките. Особено активни за Литекс бяха Станислав Манолев и Крум Бибишков, докато Явор Въндев и Даксон застрашаваха Тодор Тодоров.

Резултатът откри Манолев в 14-та минута, като след добро центриране на Том засече топката с глава и я прати в мрежата. Девет минути по-късно Вилфред Нифлор удвои за „оранжевите”, след като получи топка от Бибишков на точката на дузпата и от въздуха разстреля Ставрев.

След половин час игра и Локомотив стигна до най-опасното си положение, когато Даксон удари напречната греда.

Бибишков увенча усилията си на терена с гол в 35-та минута. Генчев го намери непокрит в наказателното поле и Бибишков от десетина метра отбеляза третото и последно попадение за Литекс.

В самия край на първото полувреме Евертон намали за Локомотив Пд, когато засече центриране на Мечечиев на ъгъла на малкия пеналт.

Второто полувреме по нищо не приличаше на първото, и като че ли и двата отбора не се притесняваха от постигнатия преди почивката резултат. Явор Въндев и Станислав Генчев бяха най-близо до отбелязването на попадение, но никой не се стремеше твърде силно към гола.

В следващия кръг Локо Пд приема Беласица, а Литекс е гост на Черно море.