Пролетният полусезон в родната А група започна! В първия мач Литекс победи без никакви проблеми Локомотив Мездра с класическото 3:0 на Градския стадион в Ловеч.

Двубоят премина много спокойно за ловчанлии, които не срещнаха затруднения срещу съперника си. Гостите пропуснаха да завържат интригата в двубоя през първото полувреме, когато Мартин Керчев пропусна да изравни от дузпа.

Още в 7-та минута „оранжевите” получиха шанс да излязат напред в резултата, след като Йордан Господинов фаулира излезлия сам срещу него Вилфред Нифлор. Ударът от бялата точка на французина бе отразен от Йордан Господинов, но Пламен Николов бе навлязъл в наказателното поле преди изпълнението, заради което реферът Ахмед Ахмед даде пребиване на дузпата. При втория си опит Нифлор не сбърка и вкара за 1:0.

В 16-та минута и Локомотив получи право да изпълни дузпа след игра с ръка на Барт в наказателното поле. Зад топката застана Мартин Керчев, чийто удар излезе в аут.

До края на полувремето домакините търсеха втория гол и заслужено стигнаха до него в 45-та минута. След центриране от корнер, Пламен Николов игра с глава, топката стигна до Нифлор, който я чукна леко с кора и успя да вкара за 2:0.

Само 5 минути след подновяването на играта Том реши изхода на срещата с трети гол за Литекс. Бразилецът стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в тялото на противников играч и заблуди Господинов, който не успя да реагира.

До края на мача домакините спокойно разиграваха и доиграваха срещата, като единственото по-интересно бяха няколко положения на Ивелин Попов, при едно, от които националът бе близо до отбелязване на гол със задна ножица.

Със спечелените три точки Литекс вече има актив от 38, на 7 пред втория ЦСКА, който има мач с Локомотив Пловдив в събота. Локомотив Мездра е на 13-о място с 13 точки.