Литекс ще играе контрола с руския шампион Зенит Санкт Петербург по време на първия си зимен подготвителен лагер в Дубай. Спарингът е насрочен за 23 януари и ще бъде третата от общо четирите проверки предвидени за ловчанлии в Емирствата. Серията от контроли се открива с мач срещу сирийския Ал Карама, финалист в азиатската Шампионска лига от преди две години.

Два дни по-късно футболистите на Йешич излизат срещу австрийския шампион Залцбург. Съперникът в последната контрола на 27 януари ще се избира измежду тунизийския Есперанс и лидера в сръбската първа лига Партизан Белград. Литекс заминава за Дубай на 15 януари и ще остане в ОАЕ до 29 януари.

По време на втория подготвителен лагер в турския курорт Анталия са предвидени още 5 спаринга. На 3 февруари ловчанлии играят срещу хърватския шампион Динамо Загреб, а на 10 февруари срещу румънския Динамо Букурещ.

Датите за мачовете с руските Луч-Енергия и Сатурн, както и името на последния съперник в Турция, се уточняват в момента.

Литекс ще бъде в Анталия от 1 до 17 февруари, след което се завръща в Ловеч, където ще се готви до подновяването на първенството. Оранжевите ще представят отбора си пред местните фенове седмица преди подновяването на шампионата.

От утре футболистите на Йешич ще бъдат разделени на три групи, като поетапно ще минат функционални изследвания в столичната клиника Дианабад.