Литекс ще играе контроли със Страсбург, ЦСКА Москва и Партизан по време на първия си зимен подготвителен лагер в Дубай. „Оратжевите” отпътуват за ОАЕ на 15-ти януари и ще останат там до 29-ти.

Първата проверка ще бъде с елитния френски Страсбург. Ловчанлии играят с бившия тим на Емил Гъргоров на 20-ти януари. „Елзасците” в момента са на 10-то място във френската първа лига. Преди две години двата тима се изправиха един срещу друг в 1/16-финал за Купата на УЕФА, като Страсбург продължи за следващата фаза след победа с 2:0 в Ловеч и 0:0 като домакин.

На 23-ти януари пък Литекс излиза срещу безспорно най-именития си съперник в проверките – руския гранд ЦСКА Москва. В редиците на „армейците” личат имената на бразилските национали Вагнер Лав и Даниел Карвальо. ЦСКА завърши на трето място в руската Суперлига, а тази есен участва и в груповата фаза на Шампионската лига.

Наставникът на ловчанлии Миодраг Йешич ще се изправи срещу бившия си тим Партизан на 27-и януари. В момента „гробарите” водят убедително в класирането на сръбското първенство с 6 точки аванс пред кръвния враг Цървена звезда.

В плановете на спортно-техническия щаб на „оранжевите” влиза още една контрола на арабска земя – на 25-ти януари, като съперникът в нея още се уточнява.

След завръщането от Дубай отборът ще се готви два или три дни отново в домашни условия, след което заминава за втория си зимен лагер – в Анталия. Литекс ще остане в турския курорт до 14-ти февруари, като там ще изиграе 5 спаринга.

За 23-ти февруари е предвидена една контрола и в Ловеч, която ще бъде и своеобразно представяне на отбора за пролетния полусезон пред феновете.

Футболистите на Литекс се събират за първа тренировка на 8-и януари 2008 година.