Паоло Дондарини почти сигурно ще получи наряд за дербито от четвъртфиналите за Купата на България Литекс – Левски, твърди официалният сайт на „оранжевите”.

Италианецът в момента е наказан от местната федерация заради свирката си на Реджина - Ювентус (2:1) преди няколко кръга.

В конкретния мач реферът отсъди дузпа за Реджина в третата минута на продължението за нарушение на Дзанети. 11-метровият удар бе реализиран, благодарение на което „Старата госпожа” загуби скандалния мач.

Дондарини минава за един от най-добрите рефери в Апенините. Той е добре познат на Литекс, се казва още в официалния сайт на ловчанлии. През лятото той свири гостуването на "оранжевите" на Беса в Албания. Ловчанлии победиха съперника си тогава с 3:0, а Дондарини нямаше никаква работа.

Не един или двама треньори на италиански клубове обаче са се оплаквали от свирката на въпросния рефер след двубои, които той е ръководил.

Междувременно стана ясно, че до мача с Левски Миодраг Йешич ще подготвя отбора по програма. След мача с Вихрен в тима няма нито един контузен футболист. Всички ще бъдат на разположение на Йешич за съдбоносния четвъртфинал със сините в сряда.