Отборът на Литекс се завърна днес в България, след като прекара две седмици на подготовка за новия сезон в Холандия. „Оранжевите” записаха три победи и едно поражение по време на контролните срещи в Ниската земя, като във всеки един от двубоите успяха да отбележат поне по едно попадение.

Най-голям интерес на Летище София имаше към Станислав Манолев, който вчера подписа договор с холандския гранд ПСВ Айндховен. Опитните футболисти Светослав Тодоров и Христо Янев, които се завърнаха в България след години зад граница, също попаднаха в центъра на медийното внимание.

Минути преди полетът на Литекс да пристигне от Амстердам, на аерогарата пристигна и клубният автобус, който прибра играчите към Ловеч. Без малко на него да пропусне да се качи бразилското крило Дока Мадурейра, който с излизането си от терминала се запъти към първия контакт, за да включи мобилния си телефон за зареждане.

Литекс стартира новия сезон на 1 август, когато в мач за Суперкупата на България се изправя срещу шампиона на страната Левски.