Литекс не срещна особени проблеми и победи с 2:0 Академик Свищов в контрола, играна на Градския стадион в Ловеч. С оглед на разликата в класите, „оранжевите“ спечелиха закономерно, а при повече концентрация можеха да бият още по-изразително. Успехът дойде след две попадения на дошлият на проби офанзивен халф Фаузи, а неофициален дебют през второто полувреме направи и новият вратар Боян Пейков.

В спаринга старши треньорът Златомир Загорчич даде шанс за изява на играчи, които от началото на сезона по една или друга причина записаха по-малко игрови минути. Наставникът не можеше да разчита и на шест свои възпитаници, които бяха ангажирани в различните национални формации.

Литекс започна мача активно и още в 7-ата минута Златинов можеше да се разпише. Десетина минути по-късно започналият като титуляр Фаузи откри резултата с красив гол. Египтянинът направи безпомощен вратаря с диагонален шут от трийсетина метра. В 27-ата минута добра комбинация между Руменов и Цветанов изведе последния на стрелкова позиция, но стражът Иванов изби в корнер.

Новодошлият Фаузи покачи на 2:0 с второ свое попадение в 36-ата минута, когато се оказа най-съобразителен в пенала и довкара топката в мрежата след пробив на Цветанов. След това и Кирил Десподов можеше да вкара , но би покрай лявата греда.

След почивката постепенно бяха направени доста смени като в игра се появиха и няколко момчета от Академията. „Оранжевите“ продължиха да имат инициативата, но им липсваше повече прецизност в завършващата фаза и чистите положения не бяха така многобройни. Все пак близко до гол бяха Десподов и Руменов, а Цветанов с атрактивно воле за малко не порази вратата. Гостите от Свищов играха открито, но контраатаките им бяха спирани навреме от ловешката отбрана.