Отборът на Литекс записа лесна победа над Родопа в мач от 26-ия кръг на А футболна група. Ловчанлии се наложиха без проблеми с 3:1 в Смолян.

Два гола за успеха на гостите отбелязаха Алехандро Сичеро и Станислав Генчев, а Михаил Лазаров си вкара автогол. Почетното попадение за домакините бе дело на Филип Чипчев.

В 10-та минута на срещата венецуелският национал откри головата сметка за „оранжевите”. Защитникът вкара от 6-7 метра след центриране отдясно на Златинов. 15 минути след това Робърт Попов навлезе в наказателното поле на домакините, центрира успоредно на гол линията и засилилият се Михаил Лазаров с шпагат прати топката в собствената си врата и направи резултата 2:0 в полза на Литекс.

В последните минути на първото полувреме и двата отбора имаха възможност да отбележат гол. Първо Генчев шутира от границата на наказателното поле, но вратарят Петров изби в корнер, след центрирането от ъгловия удар, Жуниор и Бибишков се разминаха с топката. В ответната атака Пеев шутира коварно отляво, Господинов не успя да улови от първия път и топката тупна на сантиметри от гол линията, след което стражът я хвана. Публиката възнегодува и поиска гол от рефера Спасов.

Девет минути след почивката Генчев изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и с десния крак изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Родопа. Само четири по-късно Чипчев отбеляза уникален гол. След центриране отдясно на Пеев току-що влезлият нападател от 11 метра прати кълбото в десния ъгъл на вратата със задна ножица.

След днешната победа Литекс продължава да заема 4-та позиция в класирането с актив от 56 точки, а Родопа са 15-и с 16.