Литекс се раздели окончателно с част от основните си футболисти. Днес от Ловеч си тръгнаха опитните Христо Янев, Светослав Тодоров и Сандриньо, чиито договори изтичат през юни, съобщава БТА.

Освен тях със сигурност в клуба няма да останат основните играчи като Небойша Йеленкович, Петър Занев, Николай Бодуров, Максим Жос, Онанга Итуа, Мирасема, Момчил Цветанов, Илко Пиргов, на които ще се търсят нови отбори. Те са в трансферната листа на "оранжевите", след като от ръководството обявиха, че Литекс става отбор със затихващи функции и през следващия сезон ще разчита изцяло на юноши. 

Към Георги Миланов, Илия Миланов, Александър Цветков и Никола Колев има интерес от други клубове и за тях също ще се преговаря. Все още не е ясна съдбата на старши треньора Христо Стоичков. Не е изключено той да се появи в Ловеч на 25-и юни, когато стартира лятната подготовка на отбора.

Кметът на Ловеч - Минчо Казанджиев, обяви, че ще търси контакти с ръководството на ПФК Литекс относно градския стадион. Вчера Величко Дихонов (финансов директор на клуба) заяви, че най-вероятно едно от най-модерните съоръжения за футбол у нас ще бъде предоставено на общината. Казанджиев беше категоричен, че 
местните власти ще направят всичко възможно, за да го поддържат.