Литекс спечели нови три точки, след като разгроми с 5:0 като домакин Славия в мач от седмия кръг на А група.

Александър Цветков стреля опасно в 10-та минута, но в страни от вратата на Георги Петков.

Иса вкара гол в 15-та минута, но преди това страничният съдия Хаджийски бе вдигнал флага за засада.

Радослав Димитров влезе грубо в краката на Георги Миланов в 17-та минута, но съдията Радан Мирянов не даде картон на футболиста на Славия.

Помощник треньорът на Христо Стоичков - Петко Петков бе изгонен от треньорската скамейка в 20-та минута.

В 27-та минута Георги Миланов отправи хубав далечен удар, но Георги Петков с една ръка успя да спаси.

Бодуров отправи далечен удар в 36-та минута, но топката мина на сантиметри над напречната греда.

Петър Димитров стреля в 41-та минута, но Илко Пиргов улови топката без проблеми.

Във втората минута на добавеното време на първата част Илия Миланов стреля опасно, но топката мина в страни от вратата на Георги Петков.

В 47-та минута Дяков спъна Иса в наказателното поле на Славия и съдията Радан Мирянов посочи бялата точка. Георги Миланов прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Георги Петков за 1:0.

Мартин Кушев имаше претенции към съдията и протестираше срещу отсъдената дузпа. Радан Мирянов изгони Мартин Кушев от треньорската скамейка, а треньорът на Славия бе изведен с полиция.

Литекс удвои преднината си в 57-та минута, когато Ваюши получи топката в наказателното поле и с диагонален удар прати топката във вратата на Георги Петков.

В 65-та минута Георги Миланов навлезе в наказателното поле на Славия, след което насочи топката към долния десен ъгъл, но Георги Петков спаси.

Третият гол за Литекс падна в 69-та минута, когато Заков подаде към Ваюши, а той продължи към Георги Миланов, който върна към албанеца, който с плонж заби топката във вратата на Георги Петков.

В 72-та минута Георги Миланов подаде към Александър Цветков, който с мощен шут прати топката във вратата на Георги Петков за 4:0.

Петият гол за Литекс бе отбелязан в 84-та минута, когато Цветков подаде към Йеленкович, който центрира прострелно в наказателното поле на Славия и Иса от вратарското поле се разписа във вратата на Георги Петков.

След разгромната победа Литекс се изкачи на трета позиция с 14 точки, а Славия остана с 13.