Литекс не успя да се справи с един от отборите - аутсайдери от началото на този сезон в А група. „Оранжевите” направиха 1:1 с Берое като домакин и така въпросът с вота на доверие към наставника на тима Ферарио Спасов остава отворен.

От своя страна старозагорци също са без наставник, след като Радослав Здравков на практика не води „зелените”, след като на два пъти подава оставка, но тя не бе приета, тъй като Берое все още няма ръководство. По време на мача ролята на треньор игра администраторът на клуба - Николай Демирев.

Ловчанлии започнаха добре срещата, като по категоричен начин надиграха своите съперници през първата част на двубоя. На няколко пъти „оранжевите” бяха близо до гола, но топката така и не влезе в мрежата на Беконо, който за пореден път бе един от най-добрите на терена.

На полувремето двата отбора се оттеглиха при резултат 0:0, а в последвалите 45 минути гостите от Стара Загора показаха, че са дошли в Ловеч за нещо повече от добро представяне.

Така се стигна до 79-та минута - Данаил Митев пробяга сам почти цялата половина на Литекс и вкара топката във вратата на домакините. Футболистите на Берое обаче не съумяха да запазят преднината си и в 81-та минута Уелингтом изравни за 1:1 след силен шут от около 25 метра.

В края на двубоя страстите на терена се нажежиха и секунди преди последния съдийски сигнал се наложи главният рефер Иван Стоянов да покаже по един червен картон на Ивелин Попов и Иво Иванов, заради спречкване между двамата.

Сичеро и провинилият се в края на мача национал на България не съумяха да се разпишат за „оранжевите” през първата част, докато за Берое с пропуски пред Тодоров се разписаха Митев и Заков.

Така след равенството Литекс заема 6-о място с 16 точки, колкото има и Черноморец, който е 7-и, докато Берое се изкачи на 10-та позиция, но с 9 точки в актива си колко имат още 3 отбора – Спартак, Ботев и Черно море.