Отборът на Литекс се издъни сериозно срещу Спартак във Варна в среща от петия кръг на А футболна група. Само четири дни преди сблъсъка с Хамбургер от първия кръг на УЕФА, ловчанлии не успяха да спечелят трите точки, а двубоят в морската столица завърши с безлично нулево реми.

Мачът започна равностойно, а играта бе много накъсана от постоянни фаулове. „Оранжевите” не демонстрираха особени качества и играха далеч под нивото, на което се представят обикновено.

В 17-та минута Иванович шутира от 25 метра, но вратарят на гостите Тодоров спаси без проблеми. В последвалите минути сърбинът отново пробва да застраши противниковата врата, но опитът му не се увенча с успех.

Скандал между футболистите се заформи в 32-та минута. Тогава Бударен извърши грубо нарушение срещу Кунчев, а Иванович се опита да потърси обяснение за случилото се. Французинът обаче удари съперника си в гърдите и той падна на земята. Двамата провинили се си изкараха по един жълт.

През втората част възпитаниците на Ферарио Спасов се съвзеха и наложиха натиск над домакините. В 57-та минута Ивелин Попов се появи в игра на мястото на Станислав Манолев. След влизането на нападателя Литекс трайно се настани в половината на Спартак. В следствие на това ловчанлии оголиха ариергарда си, Мирчев се възползва, провря топката между трима „оранжеви” играчи и бе фаулиран в наказателното поле. Съдията Георги Игнатов отсъди дузпа в полза на варненци, но Боян Илиев не успя да я реализира. До края на мача гостите пропиляха много възможности да поведат и се оттеглиха безславно с нулево реми.