Шампионът Литекс победи с 2:1 Пирин в мач от третия кръг в А група и така вече има актив от 7 точки след две победи и едно равенство.

Двубоят на Градския стадион в Ловеч се оказа труден за домакините, но единствено по тяхна вина. През почти целия мач, „оранжевите” контролираха играта, но направиха куп непростими пропуски, с които си усложниха живота и трябваше до последния момент да пазят крехкия си аванс от един гол.

В началните минути на мача след сблъсък с вратаря на Пирин Макенджиев, контузия получи националът Пламен Николов, който трябваше да бъде заменен принудително от Петър Занев.

Ловчанлии откриха резултата в 25-та минута чрез младока Георги Миланов. Капитанът Ивелин Попов се пребори за една висока топка и подаде към Николай Бодуров, който стигна до аутлинията и центрира в наказателното поле. Макенджиев не се намеси добре и топката стигна до Георги Миланов, който с удар от въздуха откри резултата.

В началото на втората част преднината на домакините вече бе удвоена. След центриране от корнер, Николай Бодуров засече топката с глава и майсторски вкара за 2:0.

Това попадение явно успокои шампионите, които намалиха темпото, но въпреки това изпуснаха изгодни положения за трети гол.

Изненадващо, в 66-та минута Веселин Стойков намали резултата, след като бе изведен отдясно, пребори се с бранителите на Литекс и пусна топката покрай тялото на дебютиралия Виничиус.

До края на мача Литекс изпусна нови много добри положения за гол, но в същото време и гостите можеха да стигнат до изненадващо равенство. В крайна сметка двубоят завърши при резултат 2:1

Така Литекс вече има 7 точки, колкото и временният лидер Локомотив Пловдив. Пирин пък е с 3 на 10-а позиция.