Литекс постигна лесна и разгромна победа с 4:1 над Видима Раковски в Ловеч в мач от шестия кръг на А футболна група. С две попадения за „оранжевите” се отличи Бето, а по едно добавиха Уелингтом и Ивелин Попов.

Двубоят на Градския стадион в града на Покрития мост премина под превъзходството на домакините. През първата част обаче и двата отбора не демонстрираха особени качества на терена. Ловчанлии успяха да открият головата си сметка в 11-та минута, когато футболистът с номер 11 Бето засече центриране на Златинов и от 3 метра прониза мрежата на Христо Иванов. До края на първите 45 минути възпитаниците на Ферарио Спасов не се напрягаха много, но все пак на няколко пъти застрашиха съперниковата врата. Пропуски направиха Ивелин Попов, Пламен Николов и Уелингтом.

Първата опасност пред стража на Литекс Тодор Тодоров се появи в 36-та минута, когато Чалъков намери с фин пас Мекиков, той стреля от 7-8 метра, но вратарят парира шута му, избивайки в корнер. Похвала заслужава и пазачът на гостите Христо Иванов, който се прояви отлично и през първата, и през втората част, спасявайки многобройните изстрели на „оранжевите” играчи.

В началото на второто полувреме се разигра истински голов трилър, който започна с попадение отново на Бето да Силва. В 50-та минута бразилският нападател овладя кълбото на границата на наказателното поле отново след пас на Златинов и с техничен удар от 9 метра удвои резултата. Само три минути по-късно след удар от 22 метра на Чалъков, топката рикошира в крак на ловешки защитник, заблуди вратаря Тодоров и спря в мрежата му за 2:1. След броени секунди Ивелин Попов бе фаулиран от Мекиков в пеналта на Видима и съдията Радан Мирянов отсъди дузпа за Литекс, която юношата на Левски превърна в гол. Крайното 4:1 оформи другият бразилец в състава на Ферарио Спасов – Уелингтом, след техничен пас на Сандриньо.

До края на мача ловчанлии продължиха с постоянните си щурмове към Христо Иванов, който отбиваше голяма част от ударите на противника. В 67-та минута Ивелин Попов пропиля уникална възможност да вкара за пети път топката в мрежата на севлиевския тим – младият нападател шутира от дъгата на наказателното поле много силно, кълбото обаче премина на сантиметри от дясната греда.

Сериозна опасност пред ловешката врата създадоха футболистите на Костадин Ангелов 15 минути преди последния съдийски сигнал, като в рамките на няколко секунди треснаха на два пъти гредата на Тодоров. След центриране на Мекиков отляво по атаката на Видима Писаров с глава прати кълбото в напречната греда, веднага след това Иван Тодоров шутира мощно, но отново в горния дирек на Литекс.

За първи път в кариерата си Михаел Венков изведе Литекс с капитанската лента. При смяната си в 69-та минута той я преотстъпи на Пламен Николов. Новоизпеченият национал също за първи път бе удостоен с тази чест.

След резонния си успех „оранжевите” заемат пето място в класирането с 11 точки, а Видима е на 15-о с 4 точки.