Отборът на Литекс Ловеч /деца, родени през 1999-2000 г./ е носител на Купата на Областен управител.

Турнирът се възстановява след прекъсване и в тазгодишното му издание участваха 4 отбора – Спартак Врабево, Светкавица Градежница, Ботев Луковит и Литекс Ловеч.

Състезанието, което бе проведено на 1 юни – Международния ден на детето, се състоя със съдействието на Областния съвет на БФС Ловеч и лично на председателя му Николай Денчев и протече по всички правила на футболния съюз.

Отборите играха всеки срещу всеки, като срещите бяха с по две полувремена по 15 минути, а крайното класиране се оформи по точки и голова разлика.

Четвърти остана отборът на Светкавица, но пък от този тим се оказа и най-добрият вратар Митко Иванов. На трето място се подреди тимът на Спартак Врабево, а втори остана отборът от Луковит. За най-добър защитник бе обявен Владислав Маринов от Ботев, а най-техничен състезател стана Трифон Трифонов от Спартак. Цветослав Ачев от Литекс бе провъзгласен за най-добър нападател.

Главен съдия на срещите бе Никола Петров, съдия в "Б" футболна група на България. Дежурен лекар на турнира бе д-р Иван Тодоров от МБАЛ – Ловеч.

Всички отбори и наградените състезатели получиха топки, федербали и лакомства. Купата на първенеца и грамоти бяха връчени от зам.-областния управител Пламен Огнянов.