Отборът на Литекс постигна минимален успех на втородивизионния холандски Цволе по време на лятната си подготовка в Холандия. Футболистите на Станимир Стоилов се наложиха с 1:0, а единственото попадение в мача бе дело на нападателя Едуардо Дубала.

Оранжевите тотално надиграха своя противник и заслужено стигнаха до победата, въпреки че тя можеше да бъде доста по-изразителна.

Двубоят започна равностойно преди в 13-ата минута Дубала да открие резултата в полза на българския тим. Нападателят пое топката пред наказателното поле, напредна добре и с премерен удар отдясно направи безпомощен стража на домакините.

Последваха силни минути за българския тим, но Аседо и Цветанов пропуснаха добри възможности.

През второто полувреме Литекс отново бе по-активният тим на терена, като домакините рядко поглеждаха към вратата на ловчанлии. Най-чистото положение за тима на Станимир Стоилов пропусна влезлия през втората част Нифлор.

Единственото положение за Цволе дойде едва в последните минути на мача, когато Гноде стреля силно, но смяната Евгени Александров се справи добре и улови топката.

Така Литекс записа втора победа по време на подготвителния си лагер. В актива на оранжевите има записани и две равенства. Последният мач на тима в Ниската земя е на 24-ти с израелския Макаби Петах Тиква.