Литекс записа четвърта победа по време на подготвителния си лагер в Сандански, след като ловчанлии спечелиха с 2:0 срещу Вихрен.

„Оранжевите” поведоха в резултата още в 5-та минута, когато Георги Миланов стреля, след което Бахтерлиев изби, но топката попадна в краката на Диуф, който на празна врата не сгреши за 0:1.

В 11-та минута Диуф получи топката отдясно, след което стреля по диагонала, но Бахтерлиев спаси. Минута по-късно Сандриньо стреля с глава, но Бахтерлиев успя да избие в ъглов удар. Натискът на Литекс продължи и в 20-та минута Георги Миланов стреля, но над напречната греда.

Вихрен имаше редки възможности да застраши вратата на Литекс. В 37-та минута Голубович с невероятен рефлекс отрази много силен удар на Кръстев.

Литекс можеше да поведе с 2:0 в 43-та минута, когато Сандриньо преодоля двама от бранителите в зелено, напредна и нанесе удар, но Бахтерлиев успя да улови.

Играчите на Литекс отбелязаха втори гол в 60-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Вихрен, топката попадна в Бодуров, който със задна ножица прати топката под гредата на вратаря Симеонов.

В 65-та минута Юри Иванов изби топката от гол линията след удар на Джерманович.

Следващата контрола на Литекс е в петък срещу Малеш в Микрево.