Литекс осъществи поредния си голям трансфер в западноевропейски клуб. Десният бек на ловчанлии Станислав Манолев вече е футболист на ПСВ Айндховен. Националът се е договорил с холандския гранд за пет години, по схемата три плюс две, като е преминал медицински прегледи и се е присъединил към лагера на новия си отбор. Голяма е вероятността Манолев да дебютира за ПСВ в Лига Европа срещу българския Черно море.

Защитникът направи много силни последни два сезона за Литекс. Той дебютира и за националния отбор на България, а изявите му бяха забелязани от не един европейски гранд. От Ловеч съобщиха, че са били отхвърлени оферти от Астън Вила и Кьолн, за да се озове Манолев в Айндховен.

Днес следобед Станислав Манолев бе на „Филипс Стейдиъм”, където официално парафира контракта си, а старши треньорът на ПСВ Фред Рутен изрази задоволството си от третото ново попълнение на тима. По-рано отборът се сдоби и с Андре Ойер и Орландо Енгелаар.

„Той е универсален футболист и е на чудесна възраст. Амбициозно момче с добър характер. Неговите качества ще паснат чудесно на нашия отбор. Както в защита, така и в нападение,” каза Рутен пред клубната телевизия.

Манолев познава и съперника на ПСВ в Лига Европа – Черно море. „Да, наистина е така. Но ние вече знаем достатъчно за Черно море,” отбеляза треньорът.

Станислав Манолев ще се прибере утре с Литекс в България, след като тази вечер изгледа контролата на „оранжевите” с АДО Ден Хааг. Той ще получи няколко дни да събере багажа си, и през следващата седмица вече да е на разположение на Фред Рутен.