Литекс е на път да привлече босненския нападател Деян Джерманович, който в момента е футболист на словенския Рудар (Веление), научи БТА. 22-годишният нападател е бил наблюдаван няколко пъти от представители на Литекс през есента, а контрактът му с Рудар изтича през юни.

За Джерманович има два варианта - да се присъедини към шампионите на България и лидери след есенния дял. Литекс може да го вземе веднага, ако плати трансферна сума, но може и да изчака до юни, когато Джерманович ще пристигне със свободен трансфер.

"Според трансферните правила, всеки играч може да подпише предварителен договор с нов отбор, след като останат шест месеца или по-малко до изтичането на настоящия му. Дали е подписал с Литекс или пък ще подпише в бъдеще, ние нямаме информация. Наистина, ние получихме оферта от Литекс, за да го вземат веднага, но тази оферта не ни удовлетворява. Така че Джерманович остава наш футболист поне до юни, а какво ще стане след това, не знаем", коментира спортният директор на Рудар (Веление) Миран Ялушич пред пресата в Словения.

22-годишният футболист играе свое първи сезон с Рудар и втори в словенското първенство. Той е продукт на школата на босненския клуб Славия (Източно Сараево), след което преминава всловенския Кърка (Ново Терм). От това лято играе за "миньорите" и е вкарал 8 гола за 15 мача. Този актив го нарежда на 4-о място при голмайсторите в словенското първенство, като тази класация се оглавява от Йоже Бенкьо от Нафта (Лендава) с 11 гола. Рудар заема 5-о място в 10-членната Висша лига на малката алпийска страна с 24 точки.