Шампионът Литекс се наложи с лекота над Калиакра и прати каварненци официално в Б група. „Оранжевите“ взеха безпроблемно трите точки в Ловеч, побеждавайки с 5:0 и се изравниха по точки с цели три отбора в класирането – Черноморец, Локомотив Пловдив и Левски.

Още в началните минути домакините показаха, че ще търсят задължителна победа и натикаха своя противник в собстваната му половина. Въпреки териториалното надмощие на Литекс обаче, футболистите на Христо Стоичков не успяха да затруднят вратаря Добрев. Първата възможност за гол дойде в 5-ата минута, когато Светослав Тодоров стреля от далечно разстояние, но неточно. Отново той имаше възможност десет минути по-късно, но отново не успя да открие резултата.

Това се случи в 24-ата минута, когато домакините стигнаха до дузпа. Тодоров бе повален в наказателното поле, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана самият капитан на „оранжевите“, който не сгреши.

До края на първото полувреме Георги Миланов покачи на 2:0 след прецизен изстрел от около 20 метра. Единственият шанс за Калиакра през първото полувреме пропиля Герасим Заков, който стреля над гредата.

През втората част Литекс бе още по-убедителен, вкарвайки нови три гола. Отново Тодоров се разписа в 71-ата минута, правейки резултата класически. Десет минути преди края Армандо Ваюши вкара на празна врата след отличен пробив и пас на Момчил Цветанов. Самият Цветанов пък оформи крайното 5:0 в 85-ата минута.