Литекс взе категорична победа с 4:0 над Марек на Градския стадион в Ловеч пред близо 1000 зрители.

След днешното поражение и победата на Спартак Варна с 2:1 над Локомотив Пд в днешния 28-и кръг, става ясно, че Марек изпада от А група и на теория, тъй като до края на сезона остават два кръга, а разликата, която дупничани трябва да наваксат е 9 точки.

Днешната среща в Ловеч започна отлично за домакините, които откриха в 20-та минута от дузпа. Минута по-рано Дубала бе спънат в наказателното поле и реферът отсъди 11-метров наказателен удар в полза на ловчанлии. Нарушението извърши бранителят Георгиев, който бе последен в защитата на своя отбор и получи жълт картон. С изпълнението се нагърби Ивелин Попов, който не сбърка и даде преднината на своя тим с 1:0.

Осем минути по-късно домакините стигнаха до нов гол във вратата на Белчев. В 28-та минута Манолев направи дълъг пробив, намери Бибишков в наказателното поле, последният му върна и Манолев непокрит без проблем отбеляза за 2:0.

До края на първата част Литекс направи предната си класическа. В 44-та минута Генчев намери Бибишков, който навлезе отдясно в наказателното поле и отбеляза за 3:0.

Играчите на Миодраг Йешич вкара гол и през втората част. В 60-та минута Генчев центрира по земя отдясно, а Емил Ангелов от трудна позиция праща топката в десния ъгъл на Белчев4:0 за домакините. При този резултат завърши и срещата.

Прекият съперник на Литекс за 3-то място Локомотив София победи Левски с 1:0, с което запази преднината си от три точки пред ловчанлии два кръга преди края на сезона.