Литекс разби с 6:1 Етър Велико Търново, и за втори път в последните десетина дни предложи истинска голеада на феновете си в Ловеч.

Етър откри резултата на Градския стадион, но води в резултата само три минути, и след това Литекс заслужи своето.

В края на двубоя Христо Стоичков пусна в игра само български футболисти, докато Етър игра почти през целия мач само с един българин в състава си.

Фей центрира от фаул отдясно по атаката на Етър и Кастелана надскочи всички в наказателното поле, за да открие в осмата минута.

Още в 11-та обаче, след изпълнение на корнер, Божиков свали топката в пеналта, и Емил Грозев изравни резултата от близко. Това бе и първи гол в А група за младия бранител.

Литекс владееше напълно контрола върху събитията, но до почивката отбеляза само още един гол. В 39-та минута Ваюши открадна топката от Хиненберг пред наказателното поле, отляво по атаката на Литекс, пусна надясно в пеналта, където нахлуваше Жуниор, той пое добре напредна и въпреки че имаше защитник на гостите на гърба си, успя много точно да насочи топката в долния десен ъгъл за 2:1.

След няколко добри намеси на вратаря на Етър Бак, в 68-та минута падна трети гол в мрежата му. Ваюши открадна топката от Протасевич в центъра, напредна, намери в наказателното поле Ванжер, който хубаво се освободи от играч на Етър и от около 13 метра с левия крак изпрати топката в десния ъгъл на вратата.

Младите таланти на Христо Стоичков завършиха мача с три гола в последните пет минути.

Цветков получи в центъра, напредна, остави Мехмет зад гърба си, от дъгата видя Миланов, и го намери добре. Георги Миланов с няколко крачки в пеналта успя да шутира точно за 4:1 в 85-та минута.

Отново Георги Миланов бе намерен от Страхил Попов, и от границата на наказателното поле стреля мощно по трева, за да покачи резултата в 87-та минута.

Томи Костадинов оформи крайния резултат в 89-та минута, след като бе изведен през центъра на отбраната на Етър, залъга вратаря, но след това се засуети, в крайна сметка топката отново попадна в него и той от седем метра я вкара в мрежата.

Преди утрешното дерби между ЦСКА и Лудогорец, Литекс е на трето място в класирането, докато Етър остава предпоследен.