Литекс ще подаде официално жалба срещу съдийството на мача с Черноморец заради отменения гол  на „оранжевите“ в края на двубоя, съобщава официалният сайт на клуба от Ловеч.

Според ръководството на тима попадението е било напълно редовно. В 77-та минута на срещата, след корнер и разбъркване в наказателното поле, бранителят Николай Бодуров вкара гол, който обаче главният рефер Георги Кабаков  не призна по сигнал на своя допълнителен асистент Цветан Кръстев. Съдиите отсъдиха фаул в нападение на Бодуров срещу Мартин Кавдански. В същата ситуация арбитрите не свириха дузпа за  игра с ръка на играча на домакините.

„Гледахме многократно положението и сме убедени, че няма никакъв фаул на Бодуров срещу противниковия футболист, а голът му си е абсолютно редовен. Много груба грешка на съдиите, които по този начин сериозно ни ощетиха и повлияха на резултата. Питаме също , как така асистентът Кръстев светкавично сигнализира Кабаков за нарушение на Бодуров, а секунда преди това не видя и не каза нищо за играта с ръка на Кавдански, за което трябваше да се отсъди дузпа“, заяви президентът на клуба Трифон Попов.