Шампионът на България Литекс победи с 2:0 Славия в мач от 4-я кръг на А група. Двата гола реализираха Селио Кодо и Николай Бодуров, но бразилецът пропусна да отбележи и дузпа в средата на второто полувреме.

Първото полувреме се игра при изключително топло време, а шампионът Литекс бе по-активният. Още в 9-та минута Тиаго Мирасема би близко до откриването на резултата, но ударът му мина край гредата. В 31-та минута след центриране на Петър Занев топката попадна в Тиаго Мирасема, който продължи атаката към Селио Кодо и той от непосредствена близост откри резултата – 1:0 за Литекс.

В 39-та минута Славия бе бллизко до изравняването на резултата - след пробив на Филип Филипов и добър пас Жуниньо остана сам срещу Винисиус Баривиера. На ударът на Жуниньо от точката на дузпата премина високо над напречната греда.

Второто полувреме започна с доста пропуски - първо в 55-та минута от точката на дузпата Момчил Цветанов пропусна, а след това в 69-та минута дебютантът с бялата фланелка Даниел Златков, абсолютно сам, от пет-шест метра стреля силно над вратата.

В 72-та минута Юлиян Попев спря непозволено в наказателното поле Георги Миланов и главният съдия Таско Тасков отсъди дузпа в полза на Литекс. От бялата точка обаче Селио Кодо стреля високо над гредата.

В 87-та минута Винисиус спаси по отличен начин удар на резервата на белите Николай Божов.

В последната минута на мача Христо Янев центрира от фаул и Николай Бодуров с летящ плонж с глава оформи крайния резултат - 2:0 за шампиона Литекс.

В крайна сметка Литекс записа третия си успех от началото на сезона у нас. „Оранжевите“ вече имат 10 точки в актива си и се намират на 3-о място в подреждането, докато Славия е на 10-а позиция с 4 точки, колкото има и Локомотив София, завършил 2:2 с Видима Раковски.