Литкс отстъпи с 1:2 на Видима-Раковски в контрола, протекла като динамична тренировка. В спаринга наставникът Златомир Загорчич даде шанс за изява на всичките си млади футболисти, няколко юноши, както и на тези , които поради една или друга причина не записаха достатъчно игрови минути от началото на сезона. Логично в експерименталната единайсеторка нямаше достатъчно синхрон и сработеност, но целта за треньорския щаб бе футболистите да трупат игрова практика и ритъм.

В 10-та минута оранжевите създадоха първата сериозна опасност за гол. Опасен пробив на Ангел Здравчев завърши с остър удар до гредата, но Григоров спаси. Надмощието на домакините така и не бе материализирано в няколко ситуации , от което се възползваха севлиевчани, които в 35-та минута поведоха в резултата. Преотстъпеният във Видима юноша на Литекс Христо Кирев с техничен удар от границата на пенала оплете топката в мрежата за 0:1. Веднага след това Манолов и Даскалов можеха да изравнят, но стражът на гостите пак бе на мястото си. В 44-та минута ловчанлии допуснаха идентично попадение в своята врата, този път дело на Петков, който се разписа за 0:2.

И след подновяването на играта Литекс започна активно и чрез Георги Минчев стигна до гол, но страничният рефер го отмени заради засада. В 55-та минута Кирил Десподов бе повален в наказателното поле, а Петър Златинов хладнокръвно реализира отсъдената дузпа и намали за 1:2. Срещата продължи до края с открит футбол и с нелоши ситуации и пред двете врати, но до нови попадения не с стигна.