Литекс взе първа победа в контролите в Анталия, като се справи с Партизан, и се наложи с 2:1.

Сръбският тим имаше по-добрите възможности през първото полувреме, но след почивката Литекс се надигна, и поведе първи, а след като Партизан изравни, успя да отбележи и победно попадение.

Партизан е чест противник на ловчанлии в предсезонния период, като Литекс вече има две победи, срещу една за "черно-белите", и едно реми. В момента тимът е лидер в сръбската суперлига.

"Оранжевите" загубиха от Марибор в първата проверка, но се справиха доста по-добре с днешния тест срещу сръбския гранд.

В състава на Литекс отново се завърнаха националите Страхил Попов, Кристиян Малинов и Кирил Десподов.

Стартовият състав на ловчанлии: 31. Винисиус, 16. Попов, 28. Гълъбов, 5. Рафа, 13. Божиков, 93. Бумал, 3. Недялков, 15. Малинов, 70. Асприля, 73. Ангелов, 99. Десподов. В хода на двубоя се появиха в игра още Орлинов, Миланов, Горанов, Георгиев, Цветков, Колев, Руменов и Минчев.

Първият половин час на двубоя премина без особени опасности пред двете врати. Постепенно обаче Партизан започна да натиска, и в рамките на две минути, създаде три ситуации за гол.

Най-добрата възможност за Литекс дойде в 35-та минута, когато Страхил Попов изведе Асприля, който остана сам срещу вратаря, но не успя да отбележи.

Така завърши и първото полувреме, в което Партизан имаше по-добрите шансове да се разпише, но и двата отбора не показаха много.

Пет минути след почивката, вратарят на сърбите влезе много грубо в краката на Милчо Ангелов, и нападателят се оттегли накуцвайки.

В 56-та минута опасно центриране в наказателното поле на Литекс затрудни защитата, но нямаше футболист на Партизан, който да насочи топката във вратата на Винисиус.

Точно преди да изтече час от мача, Партизан направи групова смяна, като нови шестима играчи се появиха в игра за сърбите.

В 60-та минута Шкулетич бе изведен с пас отляво, очи в очи с Винисиус, на десетина метра от него, но вратарят се намеси решително и спаси сигурно попадение.

По това време и дъждът над Анталия се усили сериозно, и направи нещата още по-сложни за двата отбора.

В 65-та минута, Литекс откри резултата, след като първи удар на Бумал бе избит, но след това топката достигна до Александър Цветков, който от близо направо разстреля Лукач.

Лазар Циркович изравни резултата с глава в 77-та минута.

В 83-та минута Литекс за втори път излезе напред в резултата, след като Асприля центрира от пряк свободен удар, сложи топката на главата на Страхил Попов, и капитанът на "оранжевите" мощно я заби в мрежата.

В последните секунди от двубоя, след центриране от корнер Петрович не успя да нацели добре топката, и тя прелетя в аут.