След като се отказа от вратаря Винисиус Баривиера, Литекс ще върне в Бразилия и нападателя Селио Кодо. Кодо дойде под наем от нискоразредния Сампайо Кореа заедно с лявото крило Тиаго Мирасема. Мирасема обаче ще остане в Ловеч, докато високият нападател Кодо е разочаровал.

Роденият през 1987-а година Кодо има 3 мача и 3 гола в А група, както и 4 срещи в Европа без попадение. Другият, който със сигурност напуска Ловеч, е още един човек от атаката- словенецът Деян Джерманович.

Джерманович дойде миналата зима от Рудар Веление, където беше отбелязал 8 гола в 18 мача. За една календарна година той изигра 15 срещи за Литекс и заби едва 5 попадения. Договорът на Джерманович с Литекс ще бъде разтрогнат по взаимно съгласие.

При това положение единствената опция за поста централен нападател остава Светослав Тодоров. Със сигурност оранжевите ще тестват двама бразилци, набелязани от главния мениджър на тима Стойчо Стоилов, който наблюдава мачове в тази страна през ноември. Качествата на бразилците трябва да бъдат проверени след Нова година. Не е изключено Литекс да се подсили и с български играч за атаката.